laserNET - Internet Provajder
Laser-International d.o.o. Novi Pazar

LaserNET je najmlađi deo firme Laser-International d.o.o. koji se bavi Internet Provajdingom, kao i ostalim uslugama vezanim za telekomunikacije i Internet. LaserNET je počeo da se stvara 2006. godine u vreme kad smo pružali usluge MMDS-a tj bežične televizije. Do 2008. godine smo poslovali partnerski sa drugim provajderima, a onda smo se registrovali kod RATEL-a i od tada smo prvi i jedini lokalni Internet provajder u Sandžaku, a i šire.
Brzi napredak laserNET je ostvario najviše zahvaljujući ljudima koji su bili, jesu i biće pokretačka snaga firme, idejama koje su čak i za firme u razvijenijim zemljama napredne. Jedna od takvih ideja i koraka u poslovanju je i izvođenje optičkog voda na brdu Šutenovac, gde se nalazi glavni stub visine 28 metara. U to doba to je bila investicija koju ni mnogo veče i jače firme nisu bile u mogućnosti da isprate finansijski. .

Ko je laserNET
ko je, šta radi i gde posluje laserNET

LaserNET je jedini lokalni internet provajder u Sandžaku. U vreme kad je konkurencija više nego jaka, laserNET konstantno beleži rast broja korisnika. Poslujemo na teritorijama više opština i to Novom Pazaru, Kraljevu, Čačku, Tutinu, Sjenici, Leposaviću, Lešku, Goliji, Kopaoniku, Dugo Poljani, Pešterskoj visoravni (Delimeđe, Melaje, Ljeskova, Žabren, Suvi Do...). U svim ovim opštinama poslujemo isključivo sa lokalnim partnerima koji su naša podrška na terenu. .
LaserNET nudi usluge Wireless Interneta, ADSL-a, VPN povezivanja i umrežavanja, izgradnje Point-To-Point linkova, projektovanje, izgradnju i testiranje mreža (UTP, Fiber ili kombinovana), streaming audio i video materijala, izgradnju antenskih stubova, IP nadzorom sa daljinskim pregledom i snimanjem....

Naša misija
Učiniti naprednutehnologiju dostupnu svima

Biti napredan i pratiti korak sa svetom u tehnološkom smislu, nije lako. Razloga za to je mnogo. Neki od njih su jer standard građana u Srbijji nije takav da bi se napredne tehnlogije primenjivale, primena tehnologija bude često neisplativa i za onog ko uvodi te tehnologije, ljudi vas nekad gledaju kao da ste sa druge planete. Ti, a i drugi razlozi, nisu nas sputali u ideji da " NAPREDNU TEHOLOGIJU UČINIMO DOSTUPNU SVIMA". Veliki provajderi i velike firme nemaju interesa da ulažu novac u opremu koja bi pružala takve tehnologije u mestima koja su slabo naseljena i koja si nisu gradskom jezgru. To utiče na ljude koji su tamo, pa decu šalju van tih područija. Naša ideja jeste upravo da ljudima u takvim mestima ponudimo tehnologiju koje će im život učiniti donekle lakšim. Komunikacije i informisanje su jedne od tih tehnologija, a Internet, telefon i televizija su usluge kojima bi se one primenile. Zato se laserNET odlučio za pokrivanje ruralnih predela i da proba da učini mali korak da zadrži te ljude u mestima gde žive.

Novosti
najnovije informacije iz laserNET-a

NEVEROVATNA AKCIJA JE POČELA
NOVI I STARI korisnici moći će da biraju nove brzine po neverovatnim cenama.
01-06-12 - pročitaj više

Digitalni MMDS je u završnoj fazi
Prvo probno puštanje u rad digitalne zemaljse bežične televizije očekujemo da pustimo do 15.06.2012. godine
01-06-12 - pročitaj više

Nova usluga - laserGPS
laserNET je pustio novu uslugu, satelitskog praćenja vozila. Najbolji uređaji firme Tell iz Mađarske i izuzetan software omogućiće praćenje jednog ili više vozila ma gde u svetu..
01-01-12 - pročitaj više

Nova usluga - laserWEB.
laserNET je u svom DataCentru pustio u rad novu uslugu Hostinga i Registracije domena. Brz i pouzdan server, smešten u Srbiji, najidealnije rešenje za firme, a paketi skrojeni po meri svih preduzeća.
01-01-12 - pročitaj više

laserNET pomogao proslavu dana grada Novog Pazara
Za dan grada laserNET je realizovao niz živih prenosa kroz svoju mrežu i time pomogao Regionalnoj TV da svoje usluge podigne na rang nacionalnih operatera.

01-01-12 - pročitaj više